Rekordmånga besökte årlig Kråkshultsfest

Hemvändare, Kråkshultsbor och nya svenskar såg till att det blev fullt hus i Allégården i fredags kväll. Det var dags för det årliga julkafferepet som i år bjöd på både spontandans, allsång och många skratt från publiken.

Pakethögen var en del av kvällens lek "Tjuvaktiga Skatan".

Pakethögen var en del av kvällens lek "Tjuvaktiga Skatan".

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-01-02 11:00

Ydreduon bestående av Jonathan Samuelsson, 18 år och Johan Fransson, 16, underhöll publiken med både sång och musik. De har, trots sin unga ålder, spelat ihop i nästan tio år och bjöd Kråkshultspubliken på såväl pianomusik som toner på saxofon och dragspel. Och sång förstås.

- Vi är inriktade på svenska visor, säger killarna, som framförde bland annat klassiker från Evert Taube, Georg Riedel och Astrid Lindgren, varvat med några jullåtar där publiken bjöds in att både sjunga och dansa med.

Margaretha Bladh från arrangerande Kråkshults Hembygdsförening, var nöjd med kvällen som lockade drygt 5 personer.

- Det är mycket tack vare att vi har många hemvändare här i kväll, bland annat från Malmö och Stockholm, samt ett par familjer från Syrien som nu bor i Mariannelund, säger hon.

Under kvällen anordnades även paketleken "Den tjuvaktiga skatan", det blev lotterier och kaffeservering och behållningen från kvällen går till Världens Barn.

Ydreduon Jonathan Samuelsson och Johan Fransson spelade några extra låtar på publikens begäran.
Ydreduon Jonathan Samuelsson och Johan Fransson spelade några extra låtar på publikens begäran.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om