Rekordpublik på countryfest

- Det är det här vi ser fram emot varje år, säger Smålands Countryklubbs ordförande, Lars Thell om föreningens årliga countryfest. I år hölls den för åttånde gången i Ingatorp, och de var 180 personer som trängdes på dansgolvet i Bygdegården i lördags.

Countryfester är något som går hem i östra Småland. 180 personer kom när Smålands Countryklubb arrangerade sin årliga countryfest i Ingatorp.

Countryfester är något som går hem i östra Småland. 180 personer kom när Smålands Countryklubb arrangerade sin årliga countryfest i Ingatorp.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-03-04 07:24


I år är det tolv år sedan Lars Thell från Vimmerby
startade Smålands Countryklubb. På hösten 1996 bestod den nystartade föreningen av sex medlemmar och idag är de cirka 200. Medlemmarna sträcker sig även utanför Smålands gränser, från Malmö i söder till Strömsund i norr.

Samarbete
En gång per år arrangerar de en stor countryfest. Sju gånger har denna ägt rum i Ingatorp, och i lördags var det dags igen. Smålands Countryklubb samarbetar då med Bygdegårdsföreningen i Ingatorp.
- Detta är ett samarbete som vi tycker är jätteroligt och vi hoppas på fler countryfester här i Ingatorp, säger Bygdegårdsföreningens ordförande Lennart Nilsson.
- I år kom det 180 personer till festen, det har aldrig varit så många någon gång, berättar han, och påpekar att fler ungdomar än vanligt visat intresse för countryevenemanget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om