Rekordstor mässa väntas i Eksjö i vår

Trots minskande elevkullar så märks ett ökat intresse att starta så kallade UF-företag i Jönköpings län. På Eksjö gymnasium finns 14 UF-företag. För Eksjö är det lite speciellt då man är värd för nästa års "Våga vara egen mässa". Mässan ser ut att bli den största hittills.

Eksjö/Mariannelund2009-12-17 07:26

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som arbetar för att införa entreprenörstänkande och ett engagerat näringsliv i den svenska skolan. Den ger ungdomar mellan 16 och 20 år möjlighet att starta och driva ett företag under ett år i skolan. Till sin hjälp har de lärare, coacher från näringslivet, personal på Ung Företagsamhet samt olika utbildningsmaterial.

Ökat intresse
I Jönköpings län märker man av ett ökat intresse för UF-företag trots att antalet elever i dessa årskullar minskar.
För närvarande är 900 elever i länet engagerade i totalt 286 UF-företag, vilket är en ökning med 13 procent från tidigare år. De unga företagen "sysselsätter" 304 rådgivare från näringslivet och 142 UF-lärare.
- Fler och fler elever vill starta företag och fler och fler lärare ser en vinning i det, då kunskapen kan nyttjas inom flera områden, säger Pauline Nilsson, som är projektledare för UF i Jönköpings län.
Att prova en idé är naturligtvis en utmaning.
- Många testar flera idéer och sedan hittar man en som man kör, säger några av eleverna i Eksjö, som om det vore den enklaste saken i världen att hitta en företagsidé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om