Rekordstort intresse i Lönneberga

Lönneberga Mat- och Hantverk har verkligen etablerat sig i evenemangskalendern. När den sjunde upplagan arrangerades var det rekordstort intresse.

Guldvaskning var ett nytt inslag. Här trivdes Hilma och Irma, som gjorde många upptäckter tillsammans med mamma Ann-Sofi Hall från Haddarp.

Guldvaskning var ett nytt inslag. Här trivdes Hilma och Irma, som gjorde många upptäckter tillsammans med mamma Ann-Sofi Hall från Haddarp.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-09-22 06:16


Man kan säga att det började lite trevande 2008. Ingen visste ju då hur mycket Lönneberga Mat och hantverk skulle "växa till sig", utan det inledande var mest att man ville att det skulle hända något i bygden.
- Vi vill ju att ortsnamnet Lönneberga ska lyftas fram i alla tänkbara sammanhang, säger Malin Jonsson, som ingår i den sex man stora kommitté som står bakom Lönneberga Hembygdsförenings i särklass
största arrangemang.

En folkfest
Jisses vilken folkfest det blivit. Folk träffas och trivs, de strosar runt i den vackra hembygdsgården och det finns verkligen något för alla åldrar att se och uppleva.
I år fanns 50-60 utställare på plats och det bjöds på flera nya inslag, bland annat grönsaker, champinjoner, växtterrarium och ullgarner.

Någonstans omkring 900 raggmunk steker  hembygdsföreningens medlemmar, däribland Erland Nordin och Hans Wallenius, för att mätta hungriga magar.
Någonstans omkring 900 raggmunk steker hembygdsföreningens medlemmar, däribland Erland Nordin och Hans Wallenius, för att mätta hungriga magar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om