Ridläger avslutas med SM

Fem kilometer utanför Mariannelund ligger byn Linneryd. Här har fyra fjortonåriga flickor tillbringat början av sommarlovet på sitt favoritställe, i stallet. Med ett starkt och gemensamt intresse såg de fram emot att få tillbringa dygnet runt med sina hästar och bli undervisade av ledarna Ann-Charlott och Matilda Svensson under fem dagars tid.

Rebecka Henning, Ingeborg Dukstra, Hanna Edman och Edith Engqvist. Foto: Jennie Svensson

Rebecka Henning, Ingeborg Dukstra, Hanna Edman och Edith Engqvist. Foto: Jennie Svensson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-07-05 06:28


Det blev en hektisk start på sommarlovet för de fyra flickorna som vanligtvis tillbringar många timmar i veckan med hästträning och stallhäng.
Denna vecka var dock av annorlunda slag då de fick utöva sitt största intresse dygnet runt under fem dagars tid på ridläger i Linneryd.
Edith Engqvist, Rebecka Henning, Ingeborg Dukstra och Hanna Edman är fyra tjejer med det brinnande intresset för hästar.
I cirka tre år har flickorna hållit på med sitt intresse och de tillbringar största delen av sin fritid med sina fyrbenta vänner.

Sårvård och teori
Under veckan fanns mycket mer på schemat än bara ridning.
De har bland annat få prova på teori och praktik i sårvård, lasta transport, ställa ut häst för utställning och löshoppning som är annat utöver det vanliga.
- Sårvård är något man bör kunna eftersom det är så viktigt, säger ledaren Matilda Svensson som har instruerat deltagarna om hur man sköter sjuka hästar.

Två pass per dag
Deltagarna har fått ridlektioner två gånger om dagen i hoppning och dressyr. Alla är överens om att hoppningen är det roligaste. Då är det mycket fart som gäller.
- Hoppningen har varit roligast, men jag har lärt mig mest på dressyrlektionerna, säger Rebecka Henning om sina nya lärdomar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om