Riksdagsledamot besökte Eksjöklinikerna

Riksdagsledamot Ylva Johansson delade för en tid sedan ut ett pris till en överläkare i Eksjö. Igår var hon tillbaka för att se hur det fortsatta arbetet har gått.

Eksjö/Mariannelund2007-03-10 05:23

Riksdagsledamot och före detta vårdminister, Ylva Johansson, besökte Höglandssjukhuset i Eksjö igår. Tidigare har hon delat ut priset "Gulsdskapellen" till överläkare Jörgen Tholstrup. I fredags var hon på "återbesök" för att höra mer om arbetet efter priset. Sjukvårdsdirektör Hans Gränefält inledde med att berätta om verksamheten. Först ut att tala var projektledare Nicoline Wackerberg, som berättade mer om projekt "Esther" och hur långt man kommit med den visionen.

Utbildad personal
"Esther" är ett nätverk för utvecklingen av äldrevården inom höglandet, och startade 1997. Esther symboliserar en äldre dam på Höglandet som behöver vård och omsorg från kommun, primärvård och slutenvård. Den här personen ska få veta vart man ska vända sig och få den hjälp man behöver för att klara sig i hemmet. Då talade Nicoline Wackerberg om att ett av delmålen för att uppnå en trygg äldrevård, är kompetensutveckling av personal.
- Vi har så kallad coachutbildningar för personal inom sjukvården, vilket är helt nytt. Där lär sig personal bland annat vilka förbättringar man kan göra, berättar Nicoline Wackerberg.
- Hospitering, informationsöverföring, läkemedel, rehabilitering och rutiner för riskpatienter är några av förbättringsområderna vi jobbar med 2007, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om