Riktigt fin säsong för turismen

Turismen i Eksjö kommun har ökat alltmer under de senaste åren och då inte bara på turistanläggningarna utan även handeln går väldigt bra sommartid.

Lars Persson, destinationsutvecklare vid Eksjö kommun gläds åt ännu en framgångsrik turistsäsong.

Lars Persson, destinationsutvecklare vid Eksjö kommun gläds åt ännu en framgångsrik turistsäsong.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-10-18 15:00

Destinationsutvecklare Lars Persson konstaterar att årets säsong var ytterligare en mycket lyckad sådan med fullbelagt överallt.

De exakta siffrorna för 2016 kommer inte förrän i mars nästa år men redan nu kan man läsa av SCB:s statistik för beläggningsgraden på de olika anläggningarna att det gått bra.

Privata stuguthyrare finns inte med i statistiken då dessa inte är rapportskyldiga till SCB.

– Det vi tittar på är hotell, stugor eller stugbyar, camping och vandrarhem och vi kan konstatera att vi haft en väldigt bra ökningstakt från 2013 och framåt. Det är också riktigt roligt att butikerna är väldigt nöjda efter att de gått jättebra överlag i sommar.

Blomsterhandeln ökat

Även blomsterhandeln har märkt av en kraftig ökning sommartid vilket man själva tror beror på alla fritidshusägare i trakten, samtidigt som många affärer inom blomsterbranschen också satsar mer på inredningsverksamhet.

– Tittar vi sedan på själva Eksjö finns det en stor dragningskraft i Gamla Stan med sina träbyggnader. Medialt sett har det också varit stort fokus på Eksjö under de senaste åren och folk har en nyfikenhet i att vilja uppleva de här miljöerna.

Ekonomiska föreningen Eksjö Stadsutveckling skriver också i sitt senaste nyhetsbrev om ambitionerna för att ytterligare öka Eksjös attraktionskraft.

En av dessa punkter är att bygga om Stora torget mitt i staden.

– Sedan kan vi konstatera att Eksjös roll som gränskommun både mot Östergötland och Kalmar län, med Mariannelund i den östra delen som en av de största turistattraktionerna bidrar till framgången, säger Lars Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om