S vill satsa på Mariannelund

Ekonomiska läget är tufft i Eksjö kommun och socialdemokraterna är nu inte främmade för att släppa satsningar på mindre tätorter för att lägga allt krut på Mariannelund. Mer samarbete med skolorna i Vimmerby är också ett nytt s-förslag.

Eksjö/Mariannelund2013-06-21 04:06

Under onsdagskvällen samlades ledamöterna i kommunfullmäktige i Eksjö för en lång allmänpolitisk debatt om kvalitet och prioriteringar inför de kommande två årens budget. Arbetet med slutliga utformningen av budgeten inleddes i veckan och budgeten ska klubbas senare i höst. Neddragningar är att förvänta.
Socialdemokraternas avgående oppositionsråd Eva-Lena Österljung var aktiv i talarstolen och angrep kommunledningens satsning på evenemang de senaste åren.
- Vi kanske inte kan vara den stora evenemangskommunen och lägga resurser på det. Vi måste prioritera. Vi måste ha omsorgen om våra medborgare i fokus och att skattepengar gå dit de ska, menade Eva Lena Österljung och efterlyste mer samarbete mellan Eksjö kommun och grannkommunerna och då inte enbart Höglandskommunerna.
Eva-Lena Österljungs förslag för att spara och effektivisera innehöll bland annat mer samarbete mellan Furulundsskolan och skolorna i Vimmerby kommun.
- Vi måste titta lite större och våga, säger Eva-Lena Österljung.

Mariannelund
Arbetarkommunens ordförande, hemtjänstanställde och en av de eventuella kandidaterna till oppositionsrådsposten, Jonas Nilsson tog ett kontroversiellt Mariannelundssteg i debatten om prioriteringar på de olika orterna i kommunen.
- Hellre än att skingra gracerna ska vi kanske satsa mer på Mariannelund än på andra mindre tätorter särskilt när det gäller skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om