Så blir du förmögen

- Jag betalar 9 996 kronor i skatt varje dag. Det är roligt när man i min ålder kan göra det. Det säger Lennart "Aktiestinsen" Israelsson, 91, som blivit förmögen just genom att lägga pengarna på rätt aktier.

Eksjö/Mariannelund2007-09-08 04:25

Vad vore en jubileumsvecka hos Aktiespararna om de inte fick besök av Aktiestinsen i egen hög person.
I fredags besökte Nässjöbon Lennart Israelsson, 91, Eksjö på aktiecaféet på Ing2:s fritidsgård.
Under aktieträffen pratades det bland annat bra och dåliga aktieföretag och på plats fanns förutom Aktiestinsen en representant från Swedbank.
Lennart Israelsson inledde med att berätta hur han satte igång med aktiesparandet, varför han köpt vissa och avstått från andra.

Mycket i skatt
Från början var han järnvägsstationsföreståndare och namnet Aktiestinsen har han fått av massmedia.
Från att ha varit arbetslös snubblade han in på det här med aktier och upptäckte att man faktiskt kan bli riktigt rik om man lär sig att satsa på rätt företag.
Utan att han visste ordet av hade hans aktier stigit till en miljon på bara några år.
- Jag gjorde ingenting med dem och från 1999 steg de ytterligare till 15,5 miljoner. Mellan 1989 till 1992 rasade de från 15,5 miljoner till 5,5 miljoner, men jag var för lat för att sälja och det var kanske tur det för år 2000 hade de ökat igen till 56 miljoner, berättar Lennart Israelsson.
Då ägde han många aktier inom industrivärlden, något han tycker är värt att satsa på om man vill ha ett långsiktigt sparande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om