Så förändras öppettiderna på banken

Behöver du besöka banken i Mariannelund i veckan men bara har möjlighet på kvällstid? Boka då in onsdag i stället för torsdag. Från och med nu har banken stängt på torsdagar och öppet på onsdagar i stället. Antalet timmar banken har öppet minskas med fem timmar varje vecka.

Swedbank i Mariannelund har i den nya organisationen bytt bankområde och tillhör nu Hultsfred/Oskarshamn. Banken förstärker servicen men minskar öppettiderna. Foto: Elin E Elmström

Swedbank i Mariannelund har i den nya organisationen bytt bankområde och tillhör nu Hultsfred/Oskarshamn. Banken förstärker servicen men minskar öppettiderna. Foto: Elin E Elmström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-10-11 11:00

Kartan för organisationen för bankkontoren i regionen har på sistone ritats om lite, för att områdena och kontoren ska bli "jämnstora".

Mariannelund har av tradition tillhört Höglandet och då framförallt Eksjö.

Nu ingår Eksjöbanken i samma område som Aneby och Tranås.

Hultsfred

Mariannelunds Swedbank har i den nya organisationen placerats i ett bankområde där även Oskarshamn och Hultsfred ingår.

I praktiken innebär det att kunderna kommer att möta lite ny personal i Mariannelund framöver.

- Min ambition är att ha samma ansikten på banken men det kommer vara ombytligt och det hoppas jag kunderna har förståelse för, säger kontorschef Per Gröön.

Ändrar dag

Bankerna brukar ofta ha öppet längre på torsdagar men de bankkunder som går till banken i Mariannelund på torsdagar framöver kommer att bli besvikna då de kommer att mötas av en stängd dörr.

- Vi byter till onsdag kväll i stället eftersom vi har öppet i Hultsfred på torsdagar, säger han.

Personalen kan då fördelas om och rätt yrkesroll finnas på plats på båda bankerna.

- Vi bemannar upp med företagsgivare på onsdagarna i Mariannelund så vi kan serva föreningar och små och medelstora företagare, säger han men betonar att det även finns möjlighet att boka andra tider.

Kontentan av att banken stänger på torsdagar men öppnar på onsdagar blir att banken som helhet erbjuder färre timmar öppet i Mariannelund.

Innan har banken haft öppet klockan 10-18 på torsdagar men de nya öppettiderna blir onsdagar klockan 15-18. Sålunda en minskning med fem timmar per vecka.

Per Gröön vill dock lyfta fram servicen:

- Vi vill satsa i Mariannelund. Det blir lite färre timmar men vi kommer att satsa på en bredare kompetens, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om