Så här har vattnet ställt till det på Solgården

Vattnet har sjunkit undan och lämnat stora vattenskador efter sig på Solgården. Saneringsarbetet har påbörjats och samtidigt förstärks den gamla vallen - om det skulle bli en ny översvämning.

Samlingsrum på Solgården som är hel förstört efter översvämningarna. Vad saneringen kostar vet ingen ännu. Foto: Rebecca Carlsson

Samlingsrum på Solgården som är hel förstört efter översvämningarna. Vad saneringen kostar vet ingen ännu. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-06 06:50

Det har torkat upp på äldreboendet Solgården. Men i de värst drabbade lägenheterna finns det fuktskador som påminner om hur högt vattnet tidigare stått. Therese Pettersson visar förödelsen.
Nästan alla mattor i de nio lägenheterna på bottenvåningen har plockats bort. Det låter som vi har klister under skorna när vi går därnere. Therese förklarar att lägenheterna nu ska luftas ur.
Totalt åtta pensionärer har flyttats (den nionde lägenheten bodde det ingen i). Nästan alla möbler är borta och det ger en känsla av övergivenhet. En ensam säng står konstigt placerad i en av lägenheterna, men det är också den enda möbeln som finns därinne. Köksluckorna står halvöppna, väggarna är trasiga, gardinerna finns fortfarande kvar. Allt är grått och vitt. Och tomt.
- Här har det varit en garderob, säger Therese och pekar in i ett rum.
Det är bara ett stort hål. Vi går vidare.
- Titta, i det här rummet har inte mattan behövts plockas bort!
Therese låter nästan lite glad, mitt i all ledsamhet som vattnet har lämnat efter sig. Utanför fönstret kör någon grus med en grävmaskin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om