Så kan näringslivet förbättras

I en motion till kommunfullmäktige i juni i år, la moderaternas Anders Gustafsson fram förslag på att höja uppmärksamheten hos idéella eldsjälar inom kommunens föreningsliv. Socialdemokraternas Lars Aronsson vill även att ett tillväxt- och sysselsättningsprogram ska framställas. - Eksjö kommun bör få en bra styrning på hur man ser på föreningsarbetet. Det finns många eldsjälar som arbetar idéellt, bland annat inom teaterföreningar, bygdespel, Eksjös vaktparad med mera. Och de behöver uppmärksammas, säger Anders Gustafsson (m).

Eksjö/Mariannelund2006-08-02 05:25

Uppskattningen menar han kan visas på flera olika sätt, främst en styrning på vilka villkor som ska gälla för föreningarna, men även när det gäller utdelningen av Kulturpriset. Anders Gustafsson ser gärna en samverkan mellan kommunens skolor och idrotts- och kulturföreningar.
- Förslaget är att en särskild beredning tar fram ett kultur och föreningspolitiskt program.
Socialdemokraternas beredningsledare Lars Aronsson vill ta fram ett program för tillväxt och sysselsättning i Eksjö kommun. Han menar att tillväxt skapar förutsättning för andra sektioner i vårt samhällssystem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om