Så många personer har besökt Filmbyn i sommar

Hur många besökare har Filmbyn Småland haft under sin första sommar? Svaret är 9183 personer från 17 juni till 31 augusti. Filmbyn fortsätter ha öppet alla dagar under september.

Robert Glader i filmmiljön i Ronjas borg.

Robert Glader i filmmiljön i Ronjas borg.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-09-02 14:19

Ett mål som ansvariga för verksamheten satte innan anläggningen premiäröppnade den 17 juni var 7500 besökare innan sommaren tog slut.

Fram till den sista augusti hade 9183 personer besökt anläggningen, vilket gör att den första målbilden man satte upp uppfylldes. I dessa siffror finns inte invigningsbesökarna inräknade.

Driftansvarige för Snickerboa AB Robert Glader är nöjd efter sommaren.

– Det har varit väldigt positivt. Vi har haft många besökare och övervägande delen av de vi pratat med har varit nöjda, även om en del haft åsikter. Många säger att det överträffade deras förväntningar. Det är roligt, för det har sagts spontant. Annars är det lätt att man säger något av artighet, säger han.

Väldigt stort

Statistiken visar att 70 procent av besökarna varit från Sverige. Av de utländska har tyskar och danskar dominerat.

– Det som är intressant är att det finns ett enormt stort intresse för Astrid Lindgren och hennes filmer i Tyskland. De som är Astrid- och filmintresserade kan gå här en hel dag, men de flesta har varit inne på utställningen i en eller en och en halv timme, säger han.

Robert Glader och verksamhetsutvecklare och idéskaparen till satsningen Anna Mellergård har noterat att både barn och vuxna verkar ha hittat något på utställningen.

– Vi hade tveksamheter hur det skulle uppfattas men det blev oväntat så att även pensionärer skuttat omkring i den interaktiva delen och att även barnen har tittat närmare på utställningen.

– På nedervåningen har det varit en traditionell utställning. Man har kunnat gå in i miljöerna och får röra sakerna, beskriver Robert Glader.

Något man ser som en styrka även om några saker försvunnit eller gått sönder under sommaren.

– Jag var jätterädd för att tekniken inte skulle fungera. Jag hade ont i magen och sov inte innan men det har fungerat bra.

Anläggningen fortsätter att ha öppet alla dagar till och med 29 september. Därefter kommer man ha öppet på vardagarna tills vidare.

Sedan kan även helger tillkomma framöver men inget är bestämt. Att exempelvis Astrid Lindgrens Värld har öppet påverkar till exempel även verksamheten i Mariannelund.

– Det är också en jättestor fördel att caféet finns här. Det är lättare att få ut folk, säger Anna Mellergård.

Robert Glader och Anna Mellergård på Filmbyn Småland summerar den första sommaren som innebär över 9 000 besökare. Foto: Ivonne Svahn
Robert Glader och Anna Mellergård på Filmbyn Småland summerar den första sommaren som innebär över 9 000 besökare. Foto: Ivonne Svahn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om