Samhällsföreningen vill skapa liv i tomma hus

Små som stora men tomma fastigheter och lokaler, inte minst i centrum i Mariannelund. Något som ger en skev bild av samhället i stort. Samhällsföreningen vill nu försöka hitta lösningar och ämnar bjuda in fastighetsägare.

Tomma hus och skyltfönster i centrum och i samhället. En trist syn som inte återspeglar samhället i stort. En vy som samhällsföreningen vill försöka förändra. Foto: Ivonne Svahn

Tomma hus och skyltfönster i centrum och i samhället. En trist syn som inte återspeglar samhället i stort. En vy som samhällsföreningen vill försöka förändra. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-03-11 11:00

När samhällsföreningens nya styrelse samlades i veckan lyftes flera idéer kring nytänk och aktiviteter fram.

Hur ska samhällsföreningen kunna vara med och påverka?

Alla vill ju att det ska vara bra i Mariannelund och att man ska trivas, både som besökare, tillfälligt boende eller som bofast.

En sak som många undrar över och som många tycker är tråkigt är de hus och lokaler som står tomma. Vad händer med dem?

En situation som inte gått samhällsföreningens förbi och som man nu vill vara med och försöka påverka och helst förändra.

– Det är en sak som kan ses som trist och tomt. Vi har exempelvis ett vackert torg men runt om är det hus som står tomma. Vad kan vi göra för att ändra på det,ställer Anna Mellergård, nybliven ordförande i samhällsföreningen, som öppen fråga.

– Ingen vill ha det så och det speglar inte situationen i Mariannelund där det pågår väldigt mycket. De här husen ger en falsk bild av samhället och återspeglar inte verkligheten.Företagen i samhället går bra, engagemanget för Filmbyn Småland är fantastiskt och när stationshuset såldes var det ett 50-tal intressenter, beskriver hon.

Samtidigt finns de tomma husen och det är ett faktum.

Samhällsföreningen vill gärna se att det åter blir liv och rörelse i husen, både i affärs- och bostadsytor, och kanske kan gemensamma krafter och initiativ förändra situationen.

Samhällsföreningen planerar nu att bjuda in bland annat kommun och intresserade ägare till olika hus och fastigheter i Mariannelund.

– Vi vill ta reda på vad husägarna vill med sina hus, vad är visionen och planen och kan vi tillsammans hjälpas åt att förverkliga den. Låt oss mötas och se om vi kan hitta idéer, säger Anna Mellergård.

Något datum för ett sådant möte är ännu ej bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om