Satsar på opera till marimba

Världsslagverkaren Johan Bridger besöker i sommar Mariannelund för att spela i gamla Betelkyrkan, numera konsthall Betel. Arrangörerna hoppas kunna upprepa förra succén med kammarmusikfestivalen.

Eksjö/Mariannelund2015-03-13 09:19

Mellan den 5 och 9 augusti är det dags för andra upplagan av Eksjö Kammarmusikfestival som i år arrangeras gemensamt av Eksjö kommun och Smålands Musik och Teater.
Festivalen fortsätter att hämta inspiration i trästaden.
I år kommer publiken bland annat få vandra i de vackra innergårdarna kring Aschanska gården, Forsellskagården och Krusagården.
Här kommer de att få uppleva en musikteater som avslutas på Lilla Torget framför Societetshusetsom en gång var Eksjös teater.
Publiken kommer att få möta både sanna och osannolika karaktärer från stadens historia i ett spel som handlar om livet i stort som smått.
Invigningskonserten får Nobelglans då operatrion Divine uppträder på sitt mycket personliga och humoristiska sätt tillsammans meden av landets mest hyllade stråkkvartetter, Sjöströmska kvartetten. Vid avslutningskonserten medverkar Jönköpings Sinfoniettaunder ledning av Christian Svarfvar som också är violinsolist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om