Scouter hade avslutningshajk i Vallervik

Barnen i scoutkåren i Mariannelund fick i lördags prova på ett riktigt naturliv. Scouterna byggde eget vindskydd och lägerplats med eld, och de sov över under natten. Det anordnades ute vid scoutstugan i Vallervik strax utanför Mariannelund. På söndagen hölls sommaravslutningen för kåren.

Maten åts utomhus i det fina vädret med utsikt mot sjön. Foto: Jannica Karlborg

Maten åts utomhus i det fina vädret med utsikt mot sjön. Foto: Jannica Karlborg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-05-13 06:24


Barnen går i årskurs tre till sex och de är cirka sjutton barn som är aktiva i kåren. De är indelade i patruller vid namn björnen, örnen och vargen. Det är blandade åldrar i patrullerna. Alla barnen har röd snodd och ledarna har gul. Chefledaren har röd/gul snodd. Blå scarf har ledarscouten och vit har fältprästen den så kallade kaplanen. Fjorton barn deltog i hajken. Under avslutningen i söndags var det invigning av en ny ledarscout och fem scouter, då delades snodd ut med rätt färg till vardera. Scoutkåren har cirka trettio personer inskrivna.
- Scouterna är bra, för vi lär oss bra saker. Som att hantera såg, yxa och kniv. Vi gör lite allt möjligt, som leker lekar, får bygga eldstäder och vi åker till Hultsfred och badar en gång per termin. Sen är det kul för vi får vara med våra kompisar, säger scouten Isak Johansson.
- Ja, scouterna är jätteroligt. Fler ska komma, säger Simon Hagle, som är med i scouterna.

Hajk
På dagen åt hela kåren mat tillsammans, det var ris och kycklinggryta. Sedan började bygget på vindskyddet. På kvällen var det lägerbål, med drama och lekar. Den som hade badkläder med sig fick bada under ledares uppsyn. Klockan tio var det dags att börja sova för alla scouterna, som behövde orka med avslutningen dagen efter.
- Vi är väldigt glada över att vi har kunnat starta kåren. Barnen lär sig hantera verktyg och eld, sådant som är lite "farligt". Det är bra för barnen för de blir självständiga och vågar testa nya grejer. Friluftsliv och naturen är bra för barnen och det är ganska populärt nu förtiden också, säger ledare Christoffer Kermetun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om