Ser ljusare ut med brandmän i Mariannelund

För några månader sedan var det kris för både Mariannelund och Hjältevads räddningstjänst men i dag ser det lite bättre ut. - Just nu så ser det hyfsat ut. Vi har tre personer i Mariannelund som ska testas, säger Micael Carlsson.

Carina Johansson och Micael Carlsson är tacksamma att man för tillfället har hittat en fungerande lösning när det gäller deltidsbrandmännen i kommunen.

Carina Johansson och Micael Carlsson är tacksamma att man för tillfället har hittat en fungerande lösning när det gäller deltidsbrandmännen i kommunen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-05-24 04:06


Att få folk till att jobba som deltidsbrandman är inte så lätt som man kan tro.
Men räddningstjänsten i Eksjö kommun har kämpat för att få fram nya brandmän till såväl Mariannelund som till Hjältevad.
- I Eksjö har vi inte det problemet eftersom det är större och har vi har fler invånare. I Hjältevad finns det inte så många invånare och många av dem som bor där, jobbar på annan ort, säger Micael Carlsson, räddningschef.

Måste täcka upp
Varje gång som Hjältevad får ett larm måste en person åka från Mariannelund för att täcka upp.
Micael menar att detta är en speciallösning - som för tillfället fungerar.
I Mariannelund ser det lite annorlunda ut. Här finns det fler större företag med fler anställda och fler som bor på orten.
- Just nu rekryterar vi också från Rumskulla. Vi har tre personer som jobbar dagtid i Mariannelund. De kan ha jouren på dagarna och de som bor i Mariannelund har jouren på kvällarna. Vi har också en brandman som är på väg tillbaka till Mariannelund.
Så just nu håller man näsan över vattenytan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om