Sex månaders fängelse

En 52-årig man från östra Eksjö kommun har dömts till sex månaders fängelse för sexuellt ofredande och övergrepp mot barn. Han ska också betala ett skadestånd till flickan han utsatte för en kränkande behandling.

Eksjö/Mariannelund2005-08-16 06:32

Den åttaåriga flickan vistades som turist tillfälligt på mannens gård i östra Eksjö kommun i början av juli. Hon hyrde tillsammans med sina föräldrar och syskon en stuga på landet. Under den perioden kom flickan att tillbringa en hel del tid tillsammans med den nu dömde mannen som hon hjälpte med olika sysslor på gården.
52-åringen ska först ha blottat sig för flickan.
De närmaste dagarna därefter ska mannen vid flera olika tillfällen ha genomfört sexuella handlingar mot samma flicka. Han har även uppmanat flickan och förmått henne att göra sexuella handlingar mot honom. Också det har skett på den aktuella gården.
Under rättegången som ägde rum vid Eksjö Tingsrätt förnekade mannen brott.
Han påstod i stället att det bara handlade om sexualupplysning. Han gjorde dock vissa medgivanden vid förhören i rättsalen.
Tingsrätten gick emellertid helt på åklagarens linje och ansåg det vara bevisat att han gjort sig skyldig till ofredande och sexuellt övergrepp mot barn. Uppgifterna som flickan lämnat anses vara mycket trovärdiga och den åtalades uppgifter styrker hennes berättelse.
Rätten ansåg att brotten var av en sådan allvarlig art att en kännbar påföljd krävs.
Mannen lever under ordnade förhållanden och har tidigare aldrig varit straffad. Domen gör att han nu får avtjäna ett sex månaders fängelsestraff. Han ska också betala 37 000 kronor till flickan som utsattes för hans kränkande beteende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om