Signering i Eksjö

- Eksjö är en enastående stad, tycker författaren, tv-profilen och journalisten Björn Hellberg om sitt tredje besök i Eksjö. Igår och idag sitter han utanför Eksjö Bokhandel och signerar sin senaste bok.

Författaren Björn Hellberg är på två dagars besök i Eksjö för att signera sin nya bok.

Författaren Björn Hellberg är på två dagars besök i Eksjö för att signera sin nya bok.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2005-08-13 09:56

Mitt under intervjun kommer det fram folk från gatan och berömmer Björn Hellberg och berättar att de läst många av hans böcker, vilket författaren ser som en stor komplimang.
"Dominans" heter den tredje fristående romanen, i serien om poliserna i den påhittade staden Loviken i Sverige. Boken handlar om ett tonårsgäng som terroriserar sin omgivning genom mobbning. De sprider stor skräck och fruktan. Ett fall för poliskollektivet i Loviken. År 1981 kom boken "Gråt i mörker" ut, Björn Hellbergs första bok med temat mobbning. Andra teman som författaren tagit upp i sina böcker är idoldyrkan, razism, religiös anatism och satanism. En sak som är den samma i Hellbergs böcker är att handlingen alltid utspelar sig i svensk vardagsmiljö.

Wall kommer tillbaka
Den mest kända serien är ändå den om poliskommisarie Sten Wall, som Björn Hellberg har skrivit ungefär femton fristående böcker om, och som har fått väldigt bra kritik.
- Nästan varje dag får jag frågan "När kommer Wall tillbaka?" Det är väldigt smickrande att höra att folk gillar det man skriver, berättar Björn Hellberg.
Han berättar även att Sten Wall och hans kollegor ska komma tillbaka, antagligen nästa år. Björn Hellberg tycker om att möta sina läsare. Bra sätt att göra det är på bokmässor och när han som nu, är ute och signerar sin senaste bok.
- Jag tycker att det är roligt att komma ut och få kontakt med läsarna, förklarar han.
Björn Hellberg hade signerings-rekord i Oskarshamn.
- 133 stycken kom och ville att jag skulle signera deras böcker. På bordet framför sig hade han både årets bok Dominans och fjolårets Club Karaoke, som är den mellersta av de tre kriminalromanerna i serien om Loviken. Författaren har skrivit ungefär 25 fackböcker om tennis och cirka 20 romaner.
- Min favoritbok är "Förhäxad" från 1998. Det är inte en kriminalroman, utan mer en thriller, säger hustrun Inger Hellberg.
- Det kan tänkas att det blir en uppföljare på den boken också, berättar Björn Hellberg, som alltid låter sin fru läsa igenom det han skrivit innan han skickar iväg boken till förlaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om