Sista skoldagen i Pauliström

Idag är sista dagen för Pauliströmsskolan. Till hösten måste barnen åka till Kvillsfors vilket innebär långa avstånd för många barn från Mariannelundsbygden. Vimmerby Tidning var med vid en av de vemodiga sista lektionerna.

Eksjö/Mariannelund2009-06-11 06:16

"Ingen klocka ringer mer, ingen skola snart man ser, klockan ringer bara ut".
Så sjunger barnen i Pauliströmsskolan under en av sina sista lektioner. De övar inför skolavslutningen i Karlstorps kyrka som blir den sista någonsin i socknen.
Normalt sett handlar barnens sång om glädjen med det väntande sommarlovet men den här gången smyger sig en sorgsen underton in bland barnarösterna.

Kamp och lovord
Karlstorpsborna har kämpat länge för att behålla sin skola och Skolverket har lovordat skolan.
Trots det har beslutsfattarna i Vetlanda kommun varit fast i sin tro att de verkligen sparar pengar genom att lägga ner Pauliströms skola. I samband med att skolan läggs ner flyttar också flera familjer till andra kommuner. Det går helt enkelt inte att bo kvar utan fungerande barnomsorg. Med familjerna följer skattepengar och statsbidrag.
Barnen på Råsängens skola övar vidare på sina sommarsånger inför fredagen. Lärare Els-Marie Tagesson står med text och notblad men barnen kan alla sångerna utantill. De har övat i en månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om