Sjukvården slås ihop i länet

Över 100 inlägg under de två dagarna, landstingsdirektören i talarstolen, ett ajournerande möte, en uppgörelse mellan Alliansen och Sverigedemokraterna och en kraschad webbsändning. Torsdagens landstingsfullmäktige blev inget vanligt möte precis. Men inriktningsbeslutet ligger fast, även om det tas lite lugnare innan processen inleds.

Höglandssjukhusets personal har riktat hårt kritik mot förslaget som nu röstats igenom. Foto: Arkiv

Höglandssjukhusets personal har riktat hårt kritik mot förslaget som nu röstats igenom. Foto: Arkiv

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-11-27 07:17


Omorganisationen i landstinget är en av de mest kritiserade och infekterade frågorna för landstingsfullmäktige på mycket länge.
Omorganisationsplanerna där verksamheter på länets sjukhus kan komma att slås samman har mötts av omfattande kritik, främst från Höglandssjukhuset.

Överkörda
Personal har upplevt att man blivit överkörd av landstingets ledning och att ingen brytt sig om att inhämta synpunkter från de som är i verksamheten och känner den bäst.
Man har befarat att Eksjö så småningom mister sin roll som akutsjukhus.
När landstingsstyrelsen tog sitt förslag till inriktningsbeslut nyligen lät inte kritiken vänta på sig utan blev mycket massiv. På Höglandssjukhuset beskrevs underlaget som bristfälligt.
När en ST-läkare på Höglandssjukhuset uttalade sig fick hon ett brev från politikerna med formuleringar som kunde ses som hot, vilket i sin tur ledde till en anmälan till Justitiekanslern.
Och turbulensen gav fortsatt avtryck i landstingsfullmäktige under tisdagen och onsdagen med många diskussioner och inlägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om