Ska vara rivet inom sex månader

Den stora fallfärdiga byggnaden i korsningen Centralgatan/Parkgatan i Mariannelund måste rivas. Rivningsresterna ska vara bortforslade inom sex månader. Nu sätter kommunen press på den nya ägaren. - VI kommer inte släppa det, säger kommunens samhällsbyggnadschef Paul Hultberg, om det segdragna ärendet.

Turerna går vidare med den gamla kyrkobyggnaden och ungdomslokalen. Byggnadens nya ägare måste riva huset inom ett halvår.

Turerna går vidare med den gamla kyrkobyggnaden och ungdomslokalen. Byggnadens nya ägare måste riva huset inom ett halvår.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-04-22 06:10


Den gamla kyrkobyggnaden och ungdomslokalen är numera en följetong både för samhället Mariannelund och Eksjö kommun.
Huset och ett tillhörande bostadshus har sakta blivit i allt sämre skick men det är först de senaste två, tre åren som förfallet har eskalerat.
2010 hamnade problemen med fastigheten på kommunens agenda. Då handlade det mest om någon takpanna som ramlat ner. Fastigheten har därefter bytt ägare som lovat åtgärda bristerna men där ingenting har hänt.
Eftersom ägaren bott i Georgien har kommunen haft svårt att delge ägaren både information och beslut. Kommunen avvaktade löftet att byggnaderna skulle åtgärdas men det enda som till slut hände, var att fastigheterna bytte ägare, till en ny person i Georgien.
Denne person verkar, enligt vad kommunen uttalat, inte riktigt ha förstått vad han blev ägare till.
Förra året tröttnade kommunen. Eftersom fastigheten ligger precis intill en trottoar och väg ansågs husets skick och fallande takpannor vara en fara för allmänheten.
Huset hade då också utsatts för skadegörelse med krossade rutor. Trottoaren spärrades av och förra sommaren beslutade kommunen om rivning innan nyår. Annars hotade ett vite på 100000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om