Skamfläcken ska rivas

I veckan togs beslut om att det fallfärdiga huset på Bäckagatan i Mariannelund ska rivas. Är inte byggnaden riven - och bråten bortforslad - inom ett halvår, kan det bli en dyr affär för ägaren.

Ända sedan huset på Bäckagatan brann, har det stått övergivet. Foto: Privat

Ända sedan huset på Bäckagatan brann, har det stått övergivet. Foto: Privat

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-03-19 08:35


I flera år har fastigheten Vargen 1, på adressen Bäckagatan 13 i Mariannelund, tornat upp som en illavarslande påminnelse om den brand som en gång härjade i byggnaden - och som gjorde den i det närmaste obeboelig.

Röster i samhället har länge talat om, och önskat, att kommunen borde få till en rivning av huset. Inte minst för att göra kvarteret en aning trevligare.

Nu har man kommit en bra bit på vägen, i det avseendet.

- Vi har haft en besiktningsman ute som har granskat skicket på huset.

- Han kunde konstatera att fastigheten är rejält brandhärjad - och mer eller mindre har stjärnhimlen som tak (det är stora hål i taket). Den slutgiltiga bedömningen är att det bara finns en åtgärd att ta till, och det är rivning, konstaterar Per Sixtensson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Fastigheten ägs av en privatperson som är bosatt i Eksjö. Det är nu upp till denne att se till att rivningen blir av - annars väntar vite.

- Om huset inte är rivet och bortforslat inom sex månader, blir det så att ägaren får ett vite på 50 000 kronor. Beslutet är taget i enlighet med plan- och bygglagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om