Skatten höjs i Eksjö kommun

Eksjö kommun höjer skatten med 50 öre från och med nästa år. Beslutet togs av kommunfullmäktige i torsdags kväll efter en lång debatt.

Eksjö/Mariannelund2012-10-27 04:06

- Vi har en intensiv kväll framför oss, klargjorde fullmäktiges ordförande, Edshultspolitikern Anders Gustafsson (m) när han öppnade mötet i torsdags kväll.
Det var dags för en ödesfråga - kommunen skulle tvingas höja skatten, med 50 öre (en höjning med 2,3 procent) som borgerliga majoriteten ville eller med 75 öre som s+mp-oppositionen ville.

Årets beslut
Budgetbeslutet föregicks av en närmare tre timmar lång debatt.
- Året största beslut, sa kommunalråd Lennart Bogren (c )och berättade att han var allvarlig och nervös inför beslutet.
Vice kommunalråd Tomas Erazim (m) tvingas se sitt parti gå med på en skattehöjning.
- Det här är ingen budget det är roligt att fatta beslut om men det ger oss en chans att komma tillrätta med att kostnaderna är högre än intäkterna. Nu börjar ett arbete med att komma ner i kostym, sa han.
- En skattehöjning drabbar de svagaste i samhället men vi har kanske vant oss vid en för hög service- och levnadsnivå. Vi kan inte fortsätta ha kostnader som överstiger intäkterna. Vi kan inte säga ja till allt. Börjar vi tveka ökar kostnaderna. Hur viktig är isbeläggning i augusti i Storegårdshallen? är avgiftsfri parkering heligt? frågade sig Tomas Erazim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om