Skedhultsdagen startskott för projekt

I söndags var det dags för Skedshultsdagen, som var introduktionen för Eksjö kommuns projektsatsning: Skedhults naturcentrum. Där ska de med hjälp av Leader och tio ideella organisationer utveckla Skehults natur- och friluftsområde och på så vis göra det mer attraktivt för både kommunens invånare, men även regionens. - Det finns så mycket möjligheter som fler borde få ta del utav, projektledare hävdar Lotte Lydeking.

Svenska Jägarförbundet och Brukshundklubben fanns på plats för att berätta mer om föreningarna och deras kommande aktiviteter.

Svenska Jägarförbundet och Brukshundklubben fanns på plats för att berätta mer om föreningarna och deras kommande aktiviteter.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-09-12 06:22


Det är i många år kommunen ställt sig frågan; Vad ska vi göra med Skedhult? Svenska jägarförbundet har hållit till där i många år och vet potentialen med den vackra gården, naturen och möjligheten med de olika friluftsaktiviteter som finns.
Idéer har funnits länge och nu vill man öka tillgängligheten för alla och bredda samarbetet med områdets andra aktiva föreningar.

Handikappsvänligt
Man hoppas på att kunna erbjuda barnfamiljer, personer med funktionsnedsättning och till viss mån turismen möjligheter att ta del av aktiviteter i området med både natur och friluftsliv.
- Det finns så mycket möjligheter som fler borde få ta del utav, projektledare hävdar Lotte Lydeking.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om