Skogstokig Eksjö-officer tappade allt - nu straffas han

En officer i Eksjö tappade allt - sparkade upp en dörr, beskrev logementet som ett "jävla horhus" och la sedan ut utbrottet på Facebook. Nu straffas han av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Foto: TT (symbolbild)

Eksjö/Mariannelund2017-10-16 17:53
Officeren stormade civilklädd in på logementet i Eksjö och kommenderade hotfullt de lediga rekryterna att städa upp direkt. Men han nöjde sig inte med det, han lade också upp en video på sin Facebooksida som visar hur han sparkade upp logementsdörren åtföljt av texten: "Jag skiter i värdegrund och gender när det ser ut som ett jävla horhus."

Soldaterna, varav två är kvinnor, anmälde officeren till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd och nu straffas han med 15 dagars löneavdrag.

Officerens agerande och uttryck förtjänar allvarlig kritik men är inte av den graden att han ska skiljas från sin anställning, skriver nämnden i beslutet, som Nyhetsbyrån Siren begärt ut. Nämnden kallar Facebook-inlägget för ”vulgärt samt ovärdigt, och i strid med det ledarskap som Försvarsmakten ser som modernt och respektfullt”.

Officeren uppger att han tappade humöret för att soldaterna "morskade upp sig" mot honom men säger också att han förstår att han gjort fel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om