Skolans bästa kamrater ärades med pris

Samhällsföreningens Ida- och Emilpris delades på onsdagen ut på Furulundsskolan i Mariannelund. I år fick två flickor mottaga den fina utmärkelsen som god kamrat.

Sofie Frode och Ella Ingvarsson är två goda kamrater för Furulundsskolans elever. De fick mottaga årets Ida- respektive Emilpris.

Sofie Frode och Ella Ingvarsson är två goda kamrater för Furulundsskolans elever. De fick mottaga årets Ida- respektive Emilpris.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-11-15 07:33


Samhällsföreningen instiftade för ett antal år sedan ett Emilpris till en god kamrat på skolan. Det kompletterades senare med ett Ida-pris. Ida-priset ges till någon i de lägre klasserna, det andra till en elev på högstadiet.
Skolans personal hjälper samhällsföreningen att välja ut pristagarna.
På onsdagsmorgonen samlades hela skolan för att få veta årets pristagare.
I år var samhällsföreningen representerad av Hans Månsson och Eva Lena Hangren Gustafsson.
Anna Mellergård från Barnfilmbyn puffade för filmveckan nästa vecka och förde sålunda elegant in fokus på årets prisutdelare Sara Schwardt.
Hon besökte i veckan bygden för att tala om sin nya bok "Dina brev lägger jag under madrassen."
Hon vet själv vad en god kamrat kan innebära då hon själv var mobbad till och från i skolan under sin uppväxt. Hon har även en (idag vuxen) son som under flera år mådde dåligt av samma anledning.

Sökte roll
- Jag läste boken Den vita stenen och kände mig precis som den flickan. När jag hörde att boken skulle bli film skickade jag in ett foto och försökte övertala att jag skulle få rollen. Jag kände mig ju nästan som den flickan, berättar hon.
- Jag tänkte att om jag blir kändis så skulle ingen någonsin reta mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om