Skolavslutningar och fylla

Skolavslutningarna närmar sig för elever. Det innebär oftast fester av olika slag. I kväll hoppas Sambuf samla ungdomar i Vattenledningsparken i Eksjö.

Med skolavslutningar kommer också risken för att det blir för mycket alkohol. Foto: Pressens Bild

Med skolavslutningar kommer också risken för att det blir för mycket alkohol. Foto: Pressens Bild

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-06-01 06:47

När skolavslutningarna närmar sig höjer medlemmarna i Sambuf, en samverkan mellan skola, familjeenhet, fritidsavdelning, skolpräst och polis ett varningens finger. Ungdomarna ska ha roligt men ingen vill ju att de ska komma till skada eller må dåligt.
Föräldravandringar kommer att ordnas varje kväll i Eksjö under avslutningsveckan.
Skola och kommunens fritidsavdelning arrangerar därför Pop i Vattenledningsparken med sju olika band som bjuder på musik.
Förra året samlades mellan 500 och 600 ungdomar på platsen.
- Det är bättre att de samlas på en plats i stället för i massa smågrupper, säger Rolf Jonsson, föreståndare på Spelverket.
Han hoppas även att många föräldrar och andra äldre också kommer.
Veckan därpå, den 14 juni, kvällen innan skolavslutningen för de flesta, blir det skumdisco i Storegårdshallen. Dit går även buss från östra kommundelen.
Discot kan tyckas vara en kväll för tidigt men till det finns en orsak.På fredagen åker nämligen 50 skolungdomar till kommunens tyska vänort Schnewerdingen. Med åker dessutom flera ansvariga vuxna.
Så discot får därför bli på torsdagskvällen.
Vis av erfarenhet från tidigare skumdisco, låter man inte de som väl gått ut komma in igen. De som vill vara med betalar inträde och är kvar tills de tröttnat på skum och laser. Går de sedan ut, tvingas de betala på nytt för att komma in igen.
Arrangemanget är sjävklart drogfritt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om