Slättna gård årets landsbygdsföretag

Årets landsbygdsföretag under Näringslivsgalan blev Marcus och Christine Henrysson som driver Slättna Gård en halvmil utanför Eksjö. Man håller igång en verksamhet med många ben, bland annat med ekologisk mjölkproduktion.

Christine och Marcus Henrysson fick priset som årets landsbygdsföretag.

Christine och Marcus Henrysson fick priset som årets landsbygdsföretag.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-10-17 16:00

Verksamheten har de drivit i 17 år och utvecklat den tillsammans.

Priset var välkommet eftersom de beskriver det många roliga men slitsamma år.

Mixen av traditionellt jordbruk med 250 nötkreatur och flera andra delar visade sig vara en lyckad kombination och själv tror Marcus Henrysson att det faktum att man satsat mycket den senaste tiden bidragit till att man fick priset.

Åt rätt håll

– Slättna Gård är det namn vi är kända för utåt och förutom en egen hemsida är vi också aktiva på sociala medier, säger Marcus Henrysson. Den ekologiska sidan inom mjölkproduktionen har rullat på bra även under den tid det varit kris i mjölkbranschen och nu går det ju åt rätt håll igen.

Kör åt kommunen 

Utöver den egna lantbruksverksamheten kör man också åt kommunen och andra bönder med sina maskiner.

– Det är lite entreprenad som vallskörd, flisning och sedan håller vi på med snöröjning på vintern. Sedan har Christine uppfödning av slaktlamm där besättningen består av 25 tackor och vi använder oss av ett litet lokalt slakteri utanför Vimmerby.

Framgången för lantbruken på Höglandet tror Marcus Henrysson beror till viss del på att de olika gårdsägarna inspireras av varandra.

– Det blir ju så att bygger någon ut så hänger granngårdarna på.

Framtiden handlar i första hand om att få ännu mera snurr på verksamheten efter den utbyggnad man nyligen gjort och lägga fokus på att ytterligare förbättra det man gör idag.

– Sedan har vi familjelivet också så det är mycket att göra hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om