Slipssamling blev museum

Vad skulle din fru säga om du hade över 1 000 slipsar i garderoben? Kanske som Börje Gustavssons fru Anna-Carin sa, att han fick öppna ett museum. Och det är precis vad Börje har gjort.

Många drog säkert efter andan när de klev in i slipsparadiset. Foto: Rebecca Carlsson

Många drog säkert efter andan när de klev in i slipsparadiset. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-10 07:32

I lördags invigde Robert Sandberg grannen Börje Gustavssons slipsmuseum genom att - självklart - klippa av en slips.
- Jag tycker att alla initiativ som tas på landsbygden är beundransvärda. I Edshult bor det drygt 200 invånare och nu har de ett eget slipsmuseum, säger Robert Sandberg.
Börje berättar att han alltid tyckt om slipsar och att han redan i sin ungdom varit tvungen att bära slips när han skulle vara fin.
- Man var ju alltid klädd i slips om man skulle gå till kyrkan och på vissa ställen kom man inte ens in om man inte hade det, berättar han.
Samlingen växte och i dag har Börje över 1 000 slipsar. Tillsist sa hustrun Anna-Carin Gustavsson till honom att han inte fick ha kvar dem inomhus - hon fick nämligen inte plats med sina kläder. Då gjorde Börje om det gamla brygghuset vid Edshults badplats till museum.
Invigningen till ära bar Börje favoritslipsen, en randig som gick i lila, vitt och grått. Det går ju inte komma till en slipsinvigning utan att bära slips. Börje är noga med att säga att det absolut inte är något slipstvång, men nog var det många som letade fram en slips ur garderoben när de kom till badplatsen i lördags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om