Slutbakat för Anna

Att bege sig till Kråkshult och idka storbak i vänners lag i Ethels bakstuga har varit omåttligt populärt.
Nu väljer dock Anna Olofsgård att sälja verksamheten och gamla skolan i Kråkshult.

Anna Olofsgård med sitt diplom som årets landsbygdsföretagare för ett år sedan vid näringslivsgalan.

Anna Olofsgård med sitt diplom som årets landsbygdsföretagare för ett år sedan vid näringslivsgalan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-10-13 14:00

Anna Olofsgårds pappa Mangi arbetade som bagare innan han flyttade hem och tog över gården på 1970-talet. Hans intresse att baka följde med och i källaren inrättades ett eget bageri.

- Vi har alltid haft stora degar och bakat med släkt och vänner, säger Anna Olofsgård.

Bakstuga

Köp av utrustning från ett bageri som skulle läggas ner blev startskottet för ett lyckosamt utflyktsmål i Kråkshult.
Utrustningen fick inte plats i familjens källare. I stället kom den gamla skolan , som familjen köpte, att bli ett perfekt ställe att göra om till en bakstuga.

- Mamma startade Ethels bakstuga i början av 2000-talet, säger Anna Olofsgård.

Och onekligen fyllde verksamheten ett behov, för redan från starten har det bara rullat på.

Att åka till Kråkshult för att storbaka har blivit en mycket populär aktivitet för många kompisgäng från främst Höglandet. Bokningarna har hela tiden kommit in och bakstugan har haft bokningar långt fram i almanackan.
Någon marknadsföring har man inte behövt lägga tid, pengar och energi på. Nöjda besökare har skött den delen.

Tre år

För tre år sedan tog Anna Olofsgård över verksamheten men redan nu känner hon att hon vill lämna verksamheten vidare.

- Man ska sluta när man är på topp, skojar hon.

En timanställning som ekonomiassistent har blivit heltid och hon känner att hon inte räcker till.

- Jag har haft heltid i två år på annat håll och har haft bakstugan därutöver. Men familjen har fått vika sig och kroppen har börjat säga ifrån, beskriver hon.

Hon kom fram till beslutet att välja bort bakstugan och redan förra året hade hon bestämt sig för att lägga ner. Men då utsågs hon till Årets landsbygdsföretag i Eksjö kommun och av naturliga skäl kändes det lite fel att avveckla just då.

Nu är dock beslutet definitivt taget och skolan och inventarierna med all bakutrustning är till salu.

- Det har varit en mycket rolig och lärorik period i mitt liv och det bästa av allt är att få träffa och baka tillsammans med alla trevliga människor, säger hon.

Fram till jul kommer bröddegar sättas och småkakor bakas i nuvarande regi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om