SM i kaninutställning i Eksjö

Nästan 1 500 kaniner av 44 olika raser. Besökare från hela Norden plus Tyskland. Att årets SM i kaninutställning blev just i Eksjö kunde inte annat än att sammanfattas som något som var bra för staden och kommunen. - Kaninerna bidrar till att göra Eksjö attraktivt, sa kommunens fritidschef Christer Tilly.

Eksjö/Mariannelund2009-03-21 05:05

Det är första gången som SM i kaninutställning arrangeras i Eksjö. Det är till och med första gången det arrangeras i länet. På hösten brukar det hållas en mindre utställning i staden men det går inte att jämföra med vad som pågår under helgen i Storegårdshallen.
I går invigdes utställningen av Göran Persson (m) och den pågår under hela helgen. Under fredagen bedömde 20 domare de 1 488 kaninerna. Domarna kom inte bara från hela Sverige utan även från Norge och Danmark. I dag, lördag, och i morgon, söndag, öppnas hallen upp för allmänheten då det bland annat blir kaninhoppning.

Fritidschef på besök
I går besöktes utställningen av ingen mindre än fritidschefen Christer Tilly.
- Kommunen har hyrt ut Storegårdshallen till den här utställningen och jag tycker att det är roligt att hallen kan användas till en sådan här sak. Den här utställningen gynnar givetvis Eksjö då det kommer mängder med besökare från hela Sverige men också från grannländerna, sa han.
Han avbröts av att Eksjöbon och arrangören Kenneth Hagström i mikrofon efterlyste några som kunde hjälpa fram och bära fram kaninerna till domarna. Kari Jergenrud från Norge erbjöd sig genast att hjälpa till.
- Jag tävlar med fem kaniner av rasen perle egern. Det är faktiskt första gången jag deltar i SM, sa hon förväntansfull.
Alla kaniner som deltog i utställningen fick var sitt nummer och domarna tog sedan en titt på varje kanin i tur och ordning. De började med rasen belgisk jätte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om