Smygpremiär för Mariannelunds nya glasscafé i dag

Sugen på glass? I dag har Mariannelunds nya glasscafé en vip-dag där man bjuder in de som vill se det nya caféet - innan det egentligen öppnar. Alla bjuds på gratis glass.

Johan Zedig, Anneli Rimås och dottern Astrid återfinns i glasscaféet med tillhörande glasstillverkning. Foto: Ivonne Svahn

Johan Zedig, Anneli Rimås och dottern Astrid återfinns i glasscaféet med tillhörande glasstillverkning. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-06-14 09:17

Mariannelund får egen glasstillverkning med tillhörande café i helgen. För Johan Zedig, som tillsammans med Anneli Rimås, står bakom Zedigs glass är det lite av en gammal dröm som går i uppfyllelse.

Han har haft tankarna på ett sådant här koncept länge. Då, för flera år sedan, var det tanken att karamellkokeriet också skulle ingå i de planerna men nu blir det i stället ett nära samarbete.

Karamellkokeriet karameller kommer nämligen att återfinnas i många av smakerna.

Faktum är att karamellkokeriet grundare Ernst Johansson faktiskt började tillverka glass också. Men glasskarriären blev kort eftersom han fick skäll av ortsborna.

– Glassen var kall och man menade att barnen blev förkylda av den, säger Johan Zedig.

Johan Zedig och Anneli Rimås har mixat och trixat hemma i köket och tagit fram det de gärna beskriver som Smålands svar på Ben & Jerrys. Karameller, kaksmulor eller paj i glassen ger spännande smaker. Besökarna ska också kunna följa hur tillverkningen går till.

– Vi har varit hemma i köket och tillverkat glass men nu är det på riktigt och det känns roligt att lansera det. Dessutom har det har varit en byggarbetsplats tills för bara någon vecka sen, förklarar hon den egna känslan i att stå i det nya och rymliga caféet.

Likaså satsar de på att ge en upplevelse i kaffesmaker. De kommer även att ha ett samarbete med Stjernbergs skafferi.

Veronica Holmberg har anställts som caféansvarig och sex ungdomar kommer att få jobb under sommaren. Johan och Anneli ska i sin tur sköta glasstillverkningen men påminner att de även har Astrid, åtta månader, att ta hand om.

I dag med start på morgonen till långt in på kvällen har de en bjuddag för alla intresserade som vill se caféet. Alla besökare bjuds på provsmakning av glass.

– Vi tycker alla är "very important people"(väldigt viktiga personer). Vi vill visa hur vi har det och bjuda på ett smakprov av glassen. säger Johan om glasscaféet som officiellt inte öppnar förrän på lördag.

Därefter är glasscaféet med tillhörande glasstillverkning öppet varje dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om