Snabbt race i miniatyr

Ett 30-tal personer deltog i tävlingen för radiostyrda båtar som arrangerades av Eksjö RC-klubb i lördags. På plats fanns deltagare från flera olika platser i landet. - Trots att intresset för detta inte är så stort i Sverige gör vi bra ifrån oss på tävlingar utomlands, berättar Sven Andersson, en av deltagarna.

Eksjö/Mariannelund2007-09-25 06:38

Det är nästan vindstilla och ljudet från modellbåtarnas motorer hörs lång väg från Rolandsdamm i Eksjö. I en mikrofon räknar någon ner för start för den första klassen. Deltagarna står redo med sina radiostyrda båtar på bryggan.
De andra som ännu inte ska starta står på land och värmekör sina båtar. En publik bestående av både barn och vuxna har redan börjats samlats vid dammen.

Fyra klasser
Christer Sjögren från Nybro ska vara med i nybörjarklassen, catamaran 3,5 kubik, en tävling som är tänkt att fungera lite som en "prova-på"-grej.
- Jag köpte min radiostyrda båt i höst, innan dess har jag inte haft någon, berättar Christer Sjögren och pekar på sin kan hålla reda på den i vattnet. Christer Sjögren har precis värmekört sin båt för att den ska komma igång när det väl är dags för honom att tävla.
- Min första tävling var jag med i förra helgen utanför Nyköping. Jag ser den här tävlingen mest som en rolig grej. Jag vill komma runt banan, det är ingen strid för livet, säger han och berättar att han gått över till båtar efter att tidigare ha sysslat med bilar.
Hans båt har en motor på 3,5 kubik, det är därför han får starta i klassen med samma namn. Lördagens SM-deltävling för radiostyrda båtar var indelade i fyra klasser, som alla var indelade efter motorstorlek: 3,5 kubik, 7,5 kubik, 15 kubik och 35 kubik

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om