Snart dags för Tattoo

I helgen samlas musiker från hela Europa för att delta i Eksjös International Tattoo. Och i år firas två jubileum- 25 år sedan första gången och den tionde gången som det arrangeras. - Förberedelserna är i fullgång. Läktaren kom hit i fredags och kom på plats i söndags, säger Lotta Alnemo, marknads- och pressansvarig för Eksjö International Tattoo.

Torgny Hansson, musikalistledare och Thomas Samuelsson, producent och arenakoordinator framför läktaren som ställts upp på torget.

Torgny Hansson, musikalistledare och Thomas Samuelsson, producent och arenakoordinator framför läktaren som ställts upp på torget.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-08-05 06:57


På Stora Torget i Eksjö är de i full gång med att få i ordning allting till invigningen av Eksjö International Tattoo som hålls på torsdagskvällen. Läktaren är redan på plats men flaggor ska upp, blomsterarrangemang ska tas bort och kulisser ska upp på torget.
- Det är full aktivitet här, säger Lotta Alnemo, markands- och pressansvarig.
Torgny Hanson, musikalisk ledare för Tattoon, kom till Eksjö under måndagsförmiddagen och han ser fram emot årets upplaga av Eksjö international Tattoo.
- Det här sätter Eksjö på den Europeiska kartan, säger han.

25-års jubileum
Tattoo har hållits i Eksjö sedan 1989, vilket innebär att det i år är 25 års jubileum sen första gången. Men Tattoon har inte varit varje år, utan i år är tionde gången som det arrangeras i staden. I veckan kommer det att bjudas på fyra föreställningar och flera parader. Och orkestrar från hela Europa kommer till Eksjö. Orksestrar från Sverige, Estland, Holland, Skottland och Norge kommer att spela och gå parad under veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om