Snickerboa ger ut nya aktier

Snickerboa Mariannelund AB utökar sina aktier från 500 till 2 000 aktier och bjuder nu in både allmänhet och andra intressenter, att bli delaktiga i utvecklingen, som man hoppas ska få en bred förankring.

Robert Glader, Stefan Elm, Jurgen Beck, Pekka Mellergård, Anna Mellergåd, Marie Brask, Claes Markstedt, Frank-Johan Ahlberg och Johan Zedig samlades till styrelsemöte.

Robert Glader, Stefan Elm, Jurgen Beck, Pekka Mellergård, Anna Mellergåd, Marie Brask, Claes Markstedt, Frank-Johan Ahlberg och Johan Zedig samlades till styrelsemöte.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-10-09 04:07


Snickerboa Mariannelund AB har fem stiftare som satsat tiotusen kronor vardera. Nu görs en nyemission för att få ett bredare engagemang. Det beslutades vid en extra bolagsstämma på måndagskvällen.
Totalt blir det 2 000 aktier.
- Det ska finnas många delägare och en bred lokal förankring. Därför har vi gjort den här nyemissionen. Jag tror det finns ett stort intresse att vara med i bolaget, säger den nye styrelseordföranden Claes Markstedt, Vimmerby.
Bolagsformen är sådan att ingen utdelning sker till aktieägarna utan vinsten återgår till verksamheten för att utveckla denna.
- Det är inget vanligt aktiebolag utan bolaget har begränsad vinstutdelning.
Barnfilmbyprojektet har långtgående planer att bygga upp ett nationellt centrum för barnfilm.
Mariannelund hoppas bli ett hörn i en kulturtriangel med Vandalorum i Värnamo och Spira i de andra hörnen, vilka täcker upp olika sorters kultur. På samma vis har man hittat ett eget koncept som ett komplement till Näs och Astrid Lindgrens Värld.

Inviga besöksmål
- 2016 är visionen att ha ett branschcentra med ett besöksmål Filmernas hus, säger Anna Mellergård.
Idén lutar sig mot Emilfilmerna och att de ständigt hittar nya generationer som faller för dess innehåll och charm.
- Vad är anledningen att Emilfilmerna ses över 40 år senare. Jo, det är en bra berättelse och det ska vi utveckla.
- I Mariannelund spelades Emilfilmerna in och det konceptet man tänkt sig kan därför inte förläggas till någon annan plats. Vi befinner oss i ett besöktsstarkt område och då är det bara en ren dumhet att inte ta tillvara det.
Filmernas hus ska kunna användas som konferens- och aktivitetscentrum samt bio. Här ska barn kunna spela in sina egna filmsekvenser om de vill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om