Socialförsäkringsminister på besök

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) besökte Eksjö för att få ta del av kommunens projektsatsning för minskad korttidssjukfrånvaro och projektet IT-spåret. - Det har varit en mycket givande dag här i Eksjö, säger han.

Riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) och Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) besökte Eksjö i slutet av förra veckan.

Riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) och Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) besökte Eksjö i slutet av förra veckan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-10-07 06:16


Ministerns första anhalt i Eksjö blev ett besök på i12-området. Den första januari 2012 startade Campus ett nytt EU-projekt där ungdomar med Aspergers syndrom får en chans att utbilda sig inom IT och efter utbildningen också få en större möjlighet att komma ut i arbetslivet.
Projektet gäller för ungdomar mellan 19-30 år. IT-spåret erbjuder små studiegrupper, få men bra lärare och eleverna har tillgång till en arbetsterapeut.

Berättade om skolan
Huvudlärare Kjell Robertsson berättade om bakgrunden till projektet och dess framtid. Bitte Dietz, projektkoordinator, Lisbeth Wennerholm, verksamhetschef samt Eva Klangbeck, arbetsterapeut läste bland annat upp två elevbrev.
Lite senare på eftermiddagen besökte Kristersson personalavdelningen på Eksjö kommun. Nathalie Nilsson, PA-konsult, berättade om projekt "Korttidssjukfrånvaro".
Sammanlagt har Eksjö kommun cirka 1 600 medarbetare och projektet går ut på att man ska försöka minska korttidssjukfrånvaron, en frånvaro som kan bero på väldigt mycket.
- Vi har pratat med våra medarbetare och många har tyckt det varit bra att vi tagit upp detta. Våra medarbetare känner sig sedda och hörda. Det är mycket viktigt, säger Nathalie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om