Södra Vi-par har vernissage på museum i Eksjö

Torsten och Karin Andersson från Södra Vi är inte rädda för att använda mycket färg i sina målningar. Tavlorna lyser upp i vintermörkret och väcker reaktioner på utställningarna. - Många säger att de blir glada av vår konst, säger konstnärerna.

Eksjö/Mariannelund2009-02-21 05:05

Ett 50-tal tavlor finns med på vernissaget som hålls i dag, lördag. Karin Andersson målar framför allt akrylmålningar och Torsten Andersson föredrar olja.
Enkelheten är en gemensam nämnare för parets konst, även om deras verk skiljer sig åt. Torsten vill gärna sudda till det, medan Karins tavlor är mer figurativa.
I Södra Vi är de kända för sina årliga påskutställningar. En sådan utställning blir det förstås också i år. Även en utställning i Sevedebygdens konstförenings sommarsallong i Vimmerby är bokad.

Hektiskt 2008
Förra året var hektiskt för konstnärerna. Torsten berättar att han ställt ut i Moskva och att han beundrat ryssarnas fina konst. Han är stolt över att ha fått delta på den utställningen.
Med jämna mellanrum brukar han ställa ut i ett galleri på Söder i Stockholm. I år har han även funderingar på en utställning i Göteborg.
Torsten har målat i 30 år och berättar att han även är illustratör. Han hjälper till med arkitektur, att se perspektiv och att illustrera böcker. Han har bland annat hjälpt Astrid Lindgrens Värld mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om