Solgården gör skolmaten

Under höstterminens första dagar har eleverna på Ingatorps Skola promenera till äldreboendet Solgården för att äta i dess matsal. Från och med i höst tillagas nämligen all skolans mat på Solgården. På lördag öppnar även Solgårdens kök på helgerna.

Eksjö/Mariannelund2005-08-20 04:14

Redan under sommaren har de barn som gått på fritids fått äta mat på Solgården. En liten utflykt för barnen som fått lämna skolområdet samtidigt som deras närvaro med all sannolikhet lär ha uppskattats av de äldre. Dessutom har det varit lite av en mjukstart för en en verksamhet på Solgården.

Slitet
Inom kort när lokalerna på skolan är färdiga ska maten åter igen serveras i skolans matsal.
Men någon tillagning av maten blir det inte längre på skolan. Anledningen är att skolköket och dess utrustning är slitet och omodernt.
Köket är dessutom placerat i källaren under matsalen och maten har körts i mathiss till serveringen. Köket i skolan har därför varit ganska tungarbetat. Däremot ligger diskavdelningen i anslutning till matsalen.
En modernisering och förändring av köket är ett måste om det ska fortsätta att användas. Något som naturligtvis skulle bli kostsamt.
Med vikande elevunderlag har kommunen valt att se efter andra alternativ till ett nytt kök.
Lösningen har blivit att maten, både till pensionärer och barn, tillagas på det nyrenoverade Solgården. Sålunda flyttas också tjänsten från skolköket till Solgårdens kök.
Emma Andersson är anställd för att sköta matbespisningen för eleverna. Maten kommer att transporteras med taxi från äldreboendets kök till skolköket och serveras där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om