Sommar i parken på lördag – bronsmedaljör på SM medverkar

Pop, samba och en bronsvinnare i årets lag-sm i poetry slam. På lördag är det dags för årets pick-nick fest i Herrgårdsparken i Mariannelund, där artisterna avlöser varandra på scen för att underhålla.

Mikael Wiktorsson, Peter Salminen och Fredrik Anckarman ser fram emot ännu en musikfest i Herrgårdsparken i Mariannelund. Foto: Ivonne Svahn

Mikael Wiktorsson, Peter Salminen och Fredrik Anckarman ser fram emot ännu en musikfest i Herrgårdsparken i Mariannelund. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-07-06 18:30

I år är det fjärde året som ”Sommar i parken” arrangeras.

I kärntruppen bakom arrangemanget finns nu som då Peter Salminen.

När han för några år sedan flyttade och vände hemåt igen till Mariannelund, insåg han vilken tillgång Mariannelund har i Herrgårdsparken. Han såg den fantastiskt fina miljön och parkens möjligheter med dess lilla scen. En första fest arrangerades med lokala förmågor och det gick väldigt bra. Någonstans mellan 300 och 400 personer kom.

Och så har det fortsatt. Förra året ville sig vädret visserligen inte riktigt detsamma som arrangörerna. Men i stället för att ställa in, valde man att flytta in i Folkets hus. Och publiken hakade på...
– Det blev succé och fullt hus även om det inte är samma sak som utomhus när det är fint väder. Men det blev ändå bra, säger han och poängterar att man inte tänker ställa in, även om det blir ruskväder.
– Då flyttar vi inomhus till Folkets hus.

Förhoppningen är dock givetvis att man ska kunna vara utomhus, att besökarna ska ta med sig picknickkorgar och breda ut sina filtar i Herrgårdsparken och bara trivas.

Man kan lyssna på alla medverkande eller komma och gå som man vill. Ingen entré tas ut och artisterna kräver inga gager. Men besökarna får gärna ge en frivillig gåva, eftersom det trots allt finns en del omkostnader som behöver täckas.

Peter Salminen har inför sommarens evenemang haft hjälp av Ann-Christine Karlsson, Mikael Wiktorsson och Fredrik Anckarman i planeringen.

Anna och Pekka Mellergård är konferencierer och lotsar publiken genom programmet med varierad sång och musik. Evenemanget arrangeras av Mariannleundsbygdens samhällsförening, Centrumkyrkan och Sensus.

Vi medverkar i Sommar i parken

Loveflowers från Gunnebo spelar egenskrivet material i gränslandet americana/alternativ country/acoustic/folk/pop. Yvonne Greiffe, före detta Arvidsson är bördig från Mariannelund. Övriga medlemmar är Leif Thörner och Michael Greiffe.

Annika Paulsson, Eksjö och dottern Josefin Wernersson, numera Umeå. Annika Paulsson har varit med i många musikaliska sammanhang i bygden genom åren och arbetar sång sångpedagog inom Kulturskolan i Eksjö. Josefin har ärvt det musikaliska uttrycket och kommer bland annat ge smakprov på konstarten poetry slam. I årets lag-SM i poetry slam tog hon hem en bronsplacering.

Hearts and Bones är coverbandet som spelat i parken tidigare år. Medlemmar är Monica Paulsson, Ingatorp, Fredrik Anckarman, Mariannelund, Roger Fransson, Silverdalen och Ronny Karlsson, Mariannelund.

Med Baía do Samba blir det sambarytmer. Det är ett helt nytt gäng i parken. I gruppen från Västervik ingår 10-15 personer i olika åldrar. Gruppen har funnits i olika former sedan 1980-talet då det arrangerades en sambafestival i hemstaden.

Jessica Thunebäck sjunger och har studerat musik. Till sin hjälp har hon sin gamla skolkamrat från gymnasiet, Johanna Salminen Karlsson i Pelarne.

Spuce är en nybildad grupp i Mariannelund. Låtarna och det egna skrivna materialet är hämtade från eller inspirerade av den amerikanska musiktraditionen.I gruppen ingår Dave Rosenbaum, sång, munspel, Andreas Artmark, sång,gitarr och Björn Holm, sång, gitarr. Den här dagen har bandet förstärkts med Roger ”Bullford” Olofsson, bas, och Monica Paulsson, trummor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om