Sommarens blomsterprakt håller i sig

En fin sommar och en sensommar i samma stil gör att planteringarna runt om i kommunen fortsätter att visa sin blomsterprakt i full skrud. Det är långt kvar till nästa sommar men redan nu beställer stadsträdgårdsmästare Elisabeth Jörgensen plantor till nästa års planteringar.

Nihad Abdulla och Elisabeth Jörgensen i det som nästan bildar en liten berså av blommor.

Nihad Abdulla och Elisabeth Jörgensen i det som nästan bildar en liten berså av blommor.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-08-30 06:51


På torget i Mariannelund stoltserar rudbeckia och tagetes i en plantering. Sommaren har passat just dessa växter. Ett prydnadsgräs döljer sig lite mer anonymt i mitten. I planteringarna finns ett tänk att varva växter som har olika önskemål.

Ser olika ut
- Några klarar torka och andra fukt bättre. Den växt som trivs i en väderlek tar därför över. Även om vi sätter precis samma plantor nästa år, så kommer det se annorlunda ut, för jag tror inte det blir en precis likadan sommar nästa år.
Av den anledningen kan Mariannelundarna räkna med liknande planteringar till nästa år, för nästa år kanske de ser annorlunda ut, just på grund av vädret och vilka växter som gynnats mest.

Beställer nu
Det känns långt till nästa sommar men för den som ska leverera plantor gäller det att planera sina ytor i växthusen och hinna driva upp plantorna. Av den anledningen beställs nästa sommars blommor redan nu.
De senaste åren har Mariannelund, till ortsbefolkningens stora glädje, berikats med pampiga urnor och planteringslådor. Dessutom har torget gjorts iordning i ny stil.
När Elisabeth Jörgensen tillträdde sin tjänst förändrade hon innehållet i planteringarna.
- För mig var växtvalet i sommarurnorna lite 70-tals ideal med pelargon, petunia och lobelia. Nu har vi ett lite modernare sätt att jobba, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om