Sommarmarknad i strålande solsken

Solen sken över Mariannelund under lördagen när den årliga sommarmarknaden arrangerades. Torget och huvudgatorna fylldes med stånd och folk reste långt för att köpa ekologisk chark och hemslöjd.

Årets sommarmarknad bjöd på ett brett utbud av varor. Allt ifrån träskor, egentillverkade läderprodukter, rökt kött och hembakt bröd. Foto: Joakim Appelqvist

Årets sommarmarknad bjöd på ett brett utbud av varor. Allt ifrån träskor, egentillverkade läderprodukter, rökt kött och hembakt bröd. Foto: Joakim Appelqvist

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-07-22 07:32


- Det känns otroligt roligt att vara här. Jag och min familj är på genomresa i Sverige och stannar till här ett par dagar för att upptäcka Astrid Lindgrens miljö och sagovärld, säger Martina Gustavsson från Karlskrona.
För andra året i rad arrangeras sommarmarknaden i Mariannelund efter att de årliga vår och höstmarknaderna slagits samman till en stor marknad. Utbudet är stort och innehållet tilltalar alla åldrar. Allt från hantverk i läder och trä till sylter, marmelader och hembakt bröd.
Torget har förvandlats till Bondens torg, en sammanslagning av små producenter med syfte att värna om det ekologiska och egenproducerade.
- Genom att gå samman hjälper vi varandra. Att få stå tillsammans med knallar som säljer i liten skala och lägger stor vikt på kvaliteten gör så mycket för min verksamhet. Vi lockar kunder till varandra, säger knallen Anders Lagerman från Yxered.
Tillsammans med sina två elever Roger Johansson och Andreas Persson säljer han egentillverkade produkter i läder. Roger och Andreas går kurs hos Lagerman där de lär sig tillverka varor i läder och när Anders frågade om de ville hjälpa honom att sälja på marknaden, ställde de gärna upp.
- Det är kul att komma ut och möta människor och sälja de varor vi själv producerat, säger Andreas Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om