Sommarmarknad med sol

Ingatorps marknad fortsätter traditionsenligt på första torsdagen i juli månad. I år blev det en riktigt sommarmarknad med sol från klarblå himmel och många knallare som hade varit med förut.

Eksjö/Mariannelund2006-07-07 06:23

Gunne Samuelsson från Forserum var på Ingatorps marknad för 46 året i rad. Han åker omkring i Sverige hela året runt med sina plastpåsar, formar och knäppen.
- Det är underbart att träffa så mycket folk, och alla vackra flickor säger han och blinkar till damen som köper påsar av honom.
Om han minns rätt så var Ingatorp den första marknaden han sålde på för 46 år sedan. Han tycker att klimatet mellan knallarena har blivit hårdare på senare år. Men glädjen finns fortfarande kvar även om han har börjat trappa ner lite. När han inte säljer plastpåsar och dylikt är han hemmaman, eller fru som han sa.
Ingatorps marknad har runt 60 knallare och marknaden ringlar sig runt torget och upp mot kyrkan. Stånden står i cirklar och värmen kanske hade skrämt bort en del besökare för nog var det lite glesare mellan stånden.
Men Claes-jörgen Fridh som ordnat marknaden sedan 1992 trodde att värmen kunde dra ut på öppetiden en del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om