Sopberget bara växer – trots garanti om städning

Återvinningscentralen i Bellö har den senaste tiden varit en trist syn. Sopberget utanför containrarna bara växer trots löften att det ska städas.

Förpackningsindustrin säger det städats den 10 augusti men foton tagna fortlöpande och så sent som igår talar sitt tydliga språk. Foto: Privat

Förpackningsindustrin säger det städats den 10 augusti men foton tagna fortlöpande och så sent som igår talar sitt tydliga språk. Foto: Privat

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-16 10:56

Runt om i Eksjö kommun finns återvinningscentraler för hushållssopor. Men semestertider och sopor är inte alltid en lyckad kombination.

Man kan ana att husbils- och husvagnsförare tyckt det varit ett smidigt sätt att bli av med sina sopor, att ställa dem vid återvinningscentralen i Bellö.

Redan för drygt två veckor sedan var det en betydande sopstation ”utanför” containrarna och det sopberget har nu växt sig allt större.

- Jag har ringt både kommun och förpackningsindustrin men utan resultat, säger Margaretha Thorsson i Ingatorp, som tycker det är en trist syn.

- Fåglarna orkar inte dra runt på allting, säger hon lite krasst.

Eksjö kommun har inget ansvar för soporna eller städningen på återvinningscentralerna.

- Om soporna börjar blåsa omkring på en större yta i samhället. Då faller det på gatuavdelningen och då måste vi städa, säger Bo Axelsson på Eksjö Energi.

Containrarna har tömts under den här tiden men själva skräpet runt om har fått legat kvar. Och högen har växt till en liten soptipp.

- Vi anlitar två separata entreprenörer. En av dem tömmer soporna och en av dem ska se till så att centralerna är städade, säger man på Förpackningsindustrin.

I närbelägna Hjältevad och Ingatorp har återvinningscentralerna varit städade.

- Det ska ha städats i Bellö den 10 augusti, svarar Förpackningsindustrins kundtjänst.

Privata bilder visar dock att sopor som låg där den 8 augusti ligger kvar på kvällen den 10 augusti, trots att det noterats som städat. Samma sopor låg fortfarande kvar i går.

- Jag gör en felanmälan att det inte städats som förväntat.

Enligt planeringen ska det städas igen den 17 augusti (det vill säga imorgon).

2 augusti såg det ut så här...
2 augusti såg det ut så här...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om