Sopor rakt ner i ån

Leksaker, tofflor, plaster, matförpackningar, bräder och matrester... Återvinningsstationen i Mariannelund är allt som oftast ingen skön syn. Mängder med skräp ligger på marken, skräp som blåser ner i Brusaån.

Åkare Anders Gustavsson tycker situationen vid återvinningsstationen i Mariannelund är väldigt trist. Mängder med sopor slängda på marken som inte hör dit.

Åkare Anders Gustavsson tycker situationen vid återvinningsstationen i Mariannelund är väldigt trist. Mängder med sopor slängda på marken som inte hör dit.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-04-29 06:42


Att döma av mängden kartonger på återvinningsstationen var det under påsken tydligt att många Mariannelundare investerade i nya utemöbler. Men att försöka bli av med förpackningarna var inte det lättaste. Redan i början på påsken var containrarna för förpackningar så överfulla att det knappt gick att få i ett mjölkpaket.
Dessa containrar har nu tömts och de tomma förpackningar som ställts jämte är också borta. Men kvar ligger mängder med sopor. Allt från gamla blombyttor, brädbitar, platspåsar, matrester till leksaker är dock kvar och har utökats med nytt skräp.
Anders Gustavsson från Vaggeryd är en av de åkare som tömmer återvinningsbart material, denna gången plast. Han kör över hela länet. På en dag kan det bli 40 mil.
Anders hoppar vant ur lastbilen och plockar i det som folk inte behagat lägga i containrarna, fast det den här gången uppenbarligen funnits plats.
- Det är stor skandal att det ska behöva se ut så här. Inget roligt. Problemet är att folk ställer ut grejer som inte hör hit. Ren lathet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om