Sorg på Granngården

I fredags hängde Granngårdens flagga på halv stång. Då var det nämligen Granngårdens sista dag i Ingatorp. - Många har inte fattat det än, att vi ska stänga. Framför allt de äldre tycker att det känns vemodigt, sa Ann-Marie Karlsson på Granngården.

Personalen sörjer sin butik. På bilden: Ann-Marie Karlsson, Mikael Tälth, Diana Johansson, Mari Johnsson och Leif Granlund.

Personalen sörjer sin butik. På bilden: Ann-Marie Karlsson, Mikael Tälth, Diana Johansson, Mari Johnsson och Leif Granlund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-12-17 07:27


Butiken var nästan tom på saker på fredagseftermiddagen då Granngården hölls öppen för sista gången i Ingatorp. Det var 70 procent på allt i butiken och småsakerna gavs bort gratis. "Max fem saker per kund" stod det på en lapp.
Periodvis kom det in mängder med folk, medan det andra stunder kunde vara helt folktomt. Men många kom framåt eftermiddag för att handla i butiken - en sista gång.
- Vi har knappt någonting kvar. Idag har vi sålt för 16 000 kronor, sa Ann-Marie Karlsson, som haft så fullt upp hela dagen att hon knappt hunnit känna efter hur det kändes att gå till jobbet i Ingatorp för sista gången på 19 år.
Nu kommer hon att få åka in till Eksjö om dagarna. Hon har fått jobb i Granngårdens butik i stan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om