Spara information om släktingar

Under lördagen höll Eksjös släktforskarförbund till i Eksjö för att hjälpa intresserade besökare att hitta information som sina släktingar och ge dem tips på hur man ska gå till väga.

Stina Ekerot och håller i en av sina pärmar med sin släktforskning och berättelse om sina foton. Foto: Isabella Lindström

Stina Ekerot och håller i en av sina pärmar med sin släktforskning och berättelse om sina foton. Foto: Isabella Lindström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-03-17 07:18


Man har under dagen visat upp filmer från trakten, som spelats för många år sedan. Besökarna har kunnat titta på olika släktforskningsprogram på de datorner som stod uppställda i lokalerna och det har funnits personer på plats för att besökarna skulle få hjälp med det som man eventuellt behöver.

Information
- Något som är viktigt är att pumpa sina släktingar på så mycket information som möjligt, för att sedan kunna spåna vidare och hitta mer information om sina släktingar, säger Elisabeth Leek ordförande i Eksjö släktforskarförbund.
För att kunna samla alla denna information måste man lägga ner mycket tid, man får ringa släktingar man aldrig talat med tidigare och man kan hitta många nya släktingar som man inte visste fanns till.
- Jag började släktforska när jag slutade jobba och nu tar det all min tid, när man väl börjat, är det väldigt intressant och man vill bara fortsätta finna material, säger Stina Ekerot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om