Spelglädjen är stor i öster

Det finns ett livaktigt intresse hos unga i östra kommundelen av spela något instrument eller sjunga. Härom kvällen gavs årets traditionella vårkonsert i Mariannelunds Folkets Hus.

Kulturskolans barn och ungdomar från östra kommundelen som deltog i vårkonserten. Åldern på deltagarna varierade från fyra till 18 år. Foto: Maria Alverhed

Kulturskolans barn och ungdomar från östra kommundelen som deltog i vårkonserten. Åldern på deltagarna varierade från fyra till 18 år. Foto: Maria Alverhed

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-05-14 07:29

Konserten på orten är en mångårig tradition och underlaget för att den ska kunna fortsätta länge till finns utan tvekan.

Många barn och ungdomar i bygden är intresserade av att själva sjunga eller spela.

Vid konserten var de yngsta deltagarna, vilka spelade fiol, bara fyra år.

Åldern varierade därifrån upp till sista året på gymnasiet.

En mängd olika musikstycken på olika instrument samt sånger framfördes av barnen och ungdomarna.

- Det är verkligen kul att ha den här konserten och det är roligt att så många vill vara med, säger lärare Maria Alverhed, som tillsammans med kollegorna Ted Stenlöf och Birgitta Ljungkvist, förberett programmet för kvällen.

Programmet var mycket varierat och innehöll en rad olika musikstilar.

Högaktuellt och säkert extra roligt och speciellt att framföra kan man ana att Sveriges eurovisionsbidrag ”If I was sorry” var. Den framfördes av alla kulturskolans elever tillsammans och blev en mäktig avslutning på konserten.

Klass 8 A hade inför evenemanget bakat och sålde fika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om