Sportlovet är här

Sportlovet närmar sig och äger rum nästa vecka i Jönköpings län. Så här ser sportlovsprogrammet ut i Eksjö kommun.

Eksjö/Mariannelund2011-02-11 07:48

I Mariannelund har Fritidsgården Furan någon aktivitet alla veckans vardagar.
På alla hjärtans dag på måndag firas det med en filmkväll. På tisdag slår Gården och Furan ihop sina aktiviteter. Det blir korvgrillning och eldshow under kvällen.
På onsdagen har alla från årskurs sju möjlighet att följa med till Äventyrsbadet i Jönköping för en heldagsutflykt. Furan är stängd på kvällen men i gengäld har Gården öppet hus.

Öppet hus
På torsdagen är det öppet hus på Vallersvik i Gårdens regi med olika utomhusaktiviteter. På kvällen har Furan i sin tur öppet. Då sätts olika sällskapsspel i fokus medan pizzabakning gäller på fredagen.
På onsdag och torsdag kan man lära sig tova eller nålfilta på Mariannelunds bibliotek. (Föranmälan)
Biblioteket har för övrigt en tipspromenad och lite annat "smått och gott" för sportlovslediga barn.

Kill- och tjejkvällar
I Ingatorp har Valbacken öppet alla dagar. Kvällsåkning erbjuds på onsdag och fredag. Skiduthyrning finns.
Ingatorps bibliotek har öppet på tisdag och torsdag på sena eftermiddagen och kvällen. Tröttnar man på böcker finns en isbana utanför skolan.
Gympasugna kan delta i motionsgympa i sporthallen på måndag kväll.
I församlingshemmet arrangeras både en tjej- och en killkväll under veckan. Tjejerna träffas på måndag i församlingshemmet och då är det smink och hudvårdstips som gäller. Killarna beskriver däremot sin kväll som "spelhåla".

Film och fika
På onsdag blir det film och fika för olika åldrar i Elim och på torsdag sker en traditionell utedag vid badplatsen och Ingatorpssjön. Luftgevärsskytte pågår i bygdegården på torsdag kväll. De som hellre vill spela tennis den kvällen kan bege sig till sporthallen. Fredagen tillägnas innebandyspel i sporthallen.
I Hjältevad finns bara en enda aktivitet inbokad. Det är pulka och snowraceåkning i Hassakullabacken, på söndagen, innan sportlovet tar slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om