Sportlovskul i Ingatorp

En sportlovsaktivitet som blivit till tradition ägde på tisdagen rum i Ingatorp. 160 leksugna fritidsbarn från hela kommunen dansade zumba och deltog i Ingatorps egen variant av Fångarna på fortet.

Ylva Timmerbacka, Rebecca Bergman, Hugo Johansson, Izabella Johansson och Gustav Jansson från Tintens fritidshem i Höreda lyckades pussla ihop en kub i tid.

Ylva Timmerbacka, Rebecca Bergman, Hugo Johansson, Izabella Johansson och Gustav Jansson från Tintens fritidshem i Höreda lyckades pussla ihop en kub i tid.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-02-16 07:17


Barnen som går på Ingatorpsskolan och dess fritids är troligen de som får resa mest i kommunen. Ibland bussas de till aktiviteter i Mariannelund och ibland till aktiviteter i Eksjö.
- Vi är de som får åka hela året men på sportlovet tycker vi de andra kan hyra en buss och komma hit, säger Anna Samuelsson på fritids i Ingatorp.

Tradition
2003 lär ha varit första gången som en gemensam sportlovsdag arrangerades i Ingatorp för alla fritidsbarn i kommunen. Sedan har det bara rullat på.
Förra året var ett undantag då skolan höll på att renoveras. Då blev det i istället ett kommunalt OS i Eksjö.
I år var man dock tillbaka i Ingatorp. Dagen började med gemensam uppvärmning i sporthallen där barnen fick dansa zumba. Därefter förekom en variant på Fångarna på fortet där det gällde att klara av olika kluriga uppgifter. Att sätta ihop en kub av massor av små plastdetaljer, slå ned pappersrullar med en tyngd fäst på höften och att flytta ärtor med hjälp av sugrör var tre av aktiviteterna inomhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om